sunnuntai 2. elokuuta 2015

Tee hyvä teko - tule suojatiepäivystäjäksi 12.-14.8.

Koulujen alkaessa vanhempainyhdistys järjestää yhdessä alueen muiden vanhempainyhdistysten ja MLL Aviapoliksen kanssa suojatiepäivystyksen. Kyseessä on valtakunnallinen kampanja, jonka taustatahoina ovat MLL ja vakuutusyhtiö If. Kartanonkoskella suojatiepäivystys on jo muodostunut perinteeksi.

Suojatiepäivystyksen tarkoituksena on muistuttaa autoilijoita ja muita tielläliikkujoita siitä, että lapset ja nuoret ovat jälleen koulutiellä. Vapaaehtoiset isät, äidit ja muut aikuiset päivystävät heijastinliivit päällä kouluteiden varsilla. Päivystäjät eivät ole liikenteenohjaajia eivätkä missään tapauksessa pysäytä autoja. Jos on tarvetta, pieniä koululaisia voi auttaa kadun ylittämisessä. Lisäksi päivystäjät voivat kiinnittää huomiota havaitsemiinsa vaaranpaikkoihin ja ilmoittaa niistä eteenpäin. Vanhempana on valaisevaa omin silmin nähdä, millaista liikennekäyttäytyminen alueella on.

Suojatiepäivystys järjestetään vapaaehtoisvoimin. Kartanonkosken koululla ja Tammiston opetuspisteessä päivystys on tänä vuonna keskiviikosta perjantaihin 12.-14.8. aamulla ennen koulun alkamista. Mukana päivystämässä ovat myös 8.- ja 9.-luokkalaiset tukioppilaat.

Päivystysvuorot ovat torstaina ja perjantaina klo 8.00-8.30 ja klo 8.45-9.15. Keskiviikkona koulu alkaa kaikilla klo 9.00, joten vuoroja on vain yksi: klo 8.30-9.00.

Päivystyksen järjestäminen vaatii vähintään 8-10 vapaaehtoista per vuoro. Tammistossa riittää pienempi määrä päivystäjiä. Päivystäjiä ei ole koskaan ollut liikaa, joten kaikki halukkaat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Päivystykseen osallistuminen vie aikaa aamulla vain puolisen tuntia, ja palkinnoksi saa hyvän mielen.

Suojatiepäivystäjäksi voi ilmoittautua osoitteeseen kartsin.vanhempainyhdistys@gmail.com. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, minä päivänä olisit halukas tulemaan, tuletko Kartanonkoskelle vai Tammistoon ja kumpaan vuoroon olet valmis tulemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti